Lämmitys

Näin toimii maalämpö

Maalämpöpumppu käyttää hyödykseen luonnon uusiutuvaa energiaa esimerkiksi omakotitalojen lämmityksessä ja viilennyksessä sekä käyttöveden lämmityksessä. Auringon paistaessa energiaa varastoituu luonnon omiin lämmönvaraajiin: maaperään, kallioon ja vesistöihin.

Sopivin lämmitysratkaisu energian talteenottoon riippuu talon lämmöntarpeesta, olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästä ja tontin edellytyksistä. Suomessa yleisintä on hyödyntää kallioon varastoitunutta maalämpöä. Lämpö ottamalla talteen poraamalla maalämpöpumpulle syvä kaivo, josta pumppu pystyy keräämään tarpeeksi energiaa.

lampopumppu_web_(1)

Maalämpö on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan lämmitysmuotona erityisesti ympäristöystävällisyytensä, edullisten käyttökustannusten ja vaivattomuuden ansiosta.

Tutustu lämmitystuotteisiin >>

 

 

Ilma-vesilämpöpumpun toiminta

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää rakennuksen ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa. Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö hakee ulkoilmasta lämpöä. Lämpö ei siirry suoraan sisäilmaan vaan vesivaraajaan, jonka lämmin vesi käytetään vesikiertoisen lattia- ja/tai patterilämmitysjärjestelmän lämmittämiseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

ilmavesi

Ilma-vesilämpöpumppu toimii parhaiten kohteissa, joissa uusitaan nykyistä lämmönkehitysjärjestelmää, eikä maalämmön valitseminen ole mahdollista. Se sopii parhaitten matalalämpöisten lämmönjakojärjestelmien (esim. vesikiertoinen lattialämmitys) yhteyteen.

Tutustu lämmitystuotteisiin >>

 

Lisäinfoa

Jos jokin asia askarruttaa mieltäsi, ota toki yhteyttä lähimpään valtuutettuun Lämpöä kotiin -jälleenmyyjään!

Ota yhteyttä >>

Vastaa